Què he de saber per comprar un pernil ibèric?

jamon-iberico-corte-cuchillo

Des que l’any 2014 va canviar la norma del pernil ibèric, comprar-ne s’ha convertit en una gran aventura. Per tal d’assegurar-vos que aquell pernil que compreu compleix tots els requisits de l’ibèric, heu de tenir en compte els següents aspectes:

  1. Els precintes de colors:
  • Si porten precinte de color però no el logotip d’ASICI (Asociación Interprofesional del Cerdo Ibérico), no es podran denominar pernils ibèrics per norma.
  • Els pernils ibèrics de Denominació d’Origen Protegit (DOP) utilitzen els seus propis precintes. A més, els fabricants poden escollir si també incorporen el normatiu d’ASICI o no, ja que aquest queda convalidat.
  • 2. Les etiquetes: 

Tots els pernils ibèrics, a part del precinte, han de portar una etiqueta de venda on hi figuri el tipus de producte, l’alimentació i la raça. En cas de no ser 100% ibèric, haurà d’especificar el percentatge de puresa (50% o 75%).

És important que la informació dels precintes, com ara “Jamón de Bellota 100% Ibérico”, sigui la mateixa que la de l’etiqueta.

etiquetado-jamon-iberico-precintos-etiquetas-jamonlovers

 

Si voleu llegir l’article complet per a més informació el trobareu aquí: http://www.jamonlovers.es/jamon/que-tengo-que-saber-para-comprar-un-jamon-iberico/