L’empresa

 • 1934

  Els orígens

  Els nostres orígens es remunten a l’any 1934. Vam començar anant als mercats de poble d’arreu de Catalunya. Hi anàvem per contactar amb els pagesos i apropar els seus productes a Barcelona, a on hi eren els consumidors. Així, doncs, vam ser els pioners del Kilòmetre Zero. Els avis ja creien que el producte de proximitat era el millor.


  Els fundadors d'Arderiu al 1958

  Els fundadors d'Arderiu amb el primer camió de l'empresa (1958)

 • 1975

  La consolidació

  Si bé inicialment ens dediquem a l’aviram, de mica en mica i atents a les necessitats del mercat, vam ampliar la nostra gran gamma de productes i vam incorporar la vedella, el porc i el xai. Fidels a la nostra filosofia inicial, vam seleccionar els millors criadors de les nostres contrades per a les nostres carns: el xai de Moià, el porc d’Osona i la Selva, la vedella de Girona i el pollastre de Lleida. Amb els nostres proveïdors, tenim un contacte permanent des de fa 30 anys per optimitzar la qualitat dels productes.

Arderiu, generació rere generació

La família Arderiu

 

Lliurament del premi de la Generalitat (1995)

Lliurament del premi de la Generalitat (1995)

Els nostres productes

Al 1995, aquest  esforç va ser reconegut per la Generalitat amb el segon premi a l’empresa alimentària amb la tecnologia més avançada de Catalunya. Va ser el resultat de les múltiples visites a fires a diferents països europeus per analitzar i desenvolupar una gamma de productes adients al nostre mercat.

La vedella, la sacrifiquem a l’escorxador i la desfem a casa nostra després de cinc dies de repòs perquè sigui ben tendra.

02-medalla-dor-1989

El paté Pat d’Or va néixer a principis dels anys 90

El xai es cria a Moià i el sacrifiquem a l’escorxador d’aquest municipi dues vegades per setmana. Només sacrifiquem xais de llet de 9 a 11 kilos, que és quan el xai està en el seu punt òptim de consum.

El porc ens arriba cada dia acabat de sacrificar per obtenir una carn fresca i saborosa i per a l’elaboració diària de les nostres varietats de xarcuteria com les botifarres de pagès, les hamburgueses de vedella, els pinxos  de Canovelles…

Els pollastres arriben cada dia de l’escorxador i els desfem al moment perquè siguin el màxim de frescos a l’hora de servir-los en safates.

I els nostres elaborats, tant frescos com cuits -per exemple els canalons- són fets a casa per garantir la màxima qualitat. I també tenim un servei de rostisseria tots els dissabtes i diumenges. Hem reforçat els nostres controls de qualitat amb un equip tècnic que controla tots els punts crítics i de traçabilitat  de la nostra elaboració, producció i exposició fins el punt de venda.

Pensem que la inversió en comunicació ha de ser directa als nostres clients: sobretot amb la degustació dels nostres productes i a partir de la col·laboració amb entitats esportives i culturals.

L’últim dissabte de cada mes al matí, convidem a esmorzar gratis a tots els nostres clients, amics i coneguts. Portem una mitjana d’uns 1.150 entrepans. Procurem que els esmorzars siguin diferents cada mes: d’hamburguesa de vedella, de botifarra de pagès, de pintxitos,  de pernil , de xistorra, de catalana i bull i un llarg etcètera. El més important és que d’aquesta inversió, en gaudeixin directament els nostres clients i amics.

També des de Facebook, cada setmana felicitem als amics que fan anys i per celebrar-ho els regalem una safata amb un kilo de botifarra de pagès perquè la gaudeixin amb els seus.

Els diumenges a partir de les 10 del mati fins les 5 de la tarda, el nostre aparcament es converteix en un ‘merendero–degustació’. Encenem les barbacoes i tots els que vulguin poden venir a comprar, coure’s la carn i  menjarse-la les taules i cadires que tenim preparades i a on la gent s’asseu a esmorzar o dinar i, tot plegat, amb música  perquè la gent s’hi trobi bé i mengi de gust.

Promocionem la Mitja Marató Granollers-Les Franqueses-la Garriga-Granollers, tant amb l’activitat de l’escudella per als participants com en el lliurament de premis. Col·laborem amb el nostre municipi de Canovelles, tot fent col·laboracions a  les nostres entitats. I col·laborem també amb Càrites, Mans Unides i el Xiprer.

El futur

Al 2009,  la nostra empresa va fer 75 anys. Avui per avui, la quarta generació continua fent el que ens van ensenyar els nostres besavis, avis i pares. Servir gènere de les comarques,  elaborar-ne de nous tot escoltant les necessitats dels clients,  cuidar-los i i mimar-los. En resum, fer una bona feina perquè arribi en condicions òptimes al consumidor.

Tres generacions

El nois de la quarta generació d’Arderiu i l’àvia, de la segona, a les nostres instal·lacions

Si voleu conèixer una mica més la nostra història: