El pa integral no és més “saludable” que el blanc

pa integral i blanc

Un estudi publicat a Cell Metabolism ha analitzat peculiaritats del pa blanc i l’integral per saber quin és més sa. Els investigadors han analitzat les respostes glucèmiques dels dos productes, i en principi, no exiteixen diferències clínicament significatives entre ells.

El pa forma part de la nostra dieta, però des de fa uns anys que s’està questionant els ingredients seleccionats per la seva elaboració i el contingut nutricional que suposa pel consumidor. Amb el fi de valorar el tipus de pa més saludable per la població, científics de l’Institut Weizman, a Israel, han comparat els efectes sobre la salut humana de l’aliment blanc i integral.

El pan integral no es más 'saludable' que el blanco

Per realitzar l’experiment, els investigadors van separar a les persones que hi participaven en dos grups: un d’ells va augmentar el consum de pa blanc durant una setmana, i l’altra va fer el mateix amb el pa integral. Després d’un període de dues setmanes sense pa, van repetir el procés però invertint les seves dietes.

Abans de l’estudi i al llarg del temps que va durar, els experts van anar seguint diferents paràmetres, com els nivells de glucosa, minerals essencials, colesterol, enzimes renals i hepàtiques.

També van analitzar la composició dels mibrobiomes dels participants. En els resultats obtinguts, els autors han arribat a la conclusió que cap dels criteris valorats permet assegurar que hi hagi un pa més saludable.

“En contra de les nostres expectatives, no hi va haver diferències clínicament significatives en els efectes d’aquests dos tipus de pa, en cap dels paràmetres que es van mesurar“, assegura Eran Segal, un dels investigadors principals.

El pan integral no es más 'saludable' que el blanco

Font: Expogourmet Magazine